Verkkouutiset

TS: Kotien kobrat, myrkkyhämähäkit ja kalkkarokäärmeet rekisteriin

Ministeriö aikoo tiukentaa vaarallisten kotieläinten sääntelyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun Sanomat kertoo maa- ja metsätalousministeriön tiukentavan vaarallisten koti- ja lemmikkieläinten säätelyä. Yhä useammalla Suomessa on esimerkiksi näyttävä myrkkykäärme, joka ei piileskele terraariossa.

Suomen pelastusalan keskusjärjestössä pidetään aikeita tervetulleena. Työryhmä laatii kansallista luetteloa vieraslajeista.

Matelijoille määrätty tuontikielto purettiin 1990-luvulla. Tämän jälkeen kuka tahansa on voinut ilmoittamatta pitää esimerkiksi kobraa, mambaa tai kalkkarokäärmettä.

”Kun ulosottomies tulee asuntoon, joskus on jätetty sinne irralleen hyvinkin kookkaita kuristajakäärmeitä”, ylipalomies Vesa Nurminen Helsingin pelastuslaitokselta sanoo TS:ssa. Hän vastustaa ehdottomasti täyskieltoa, joka vain ajaisi harrastajat maan alle.

Myrkkykäärmeitä on Suomessa lemmikkinä noin 100-200 ihmisellä. Vaarallisia lemmikkejä on myös skorpioni- ja hämähäkkiharrastajilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)