Verkkouutiset

”Klikkaamme, jotta sinun ei tarvitsisi” – uusi Facebook-sivu kerää huomiota

Uusi Klikinsäästäjä-sivu ottaa kantaa klikkaamiseen houkutteleviin otsikoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi suomalainen Facebook-sivu Klikinsäästäjä kertoo lukijalle, mitä uutisessa sanotaan ilman, että lukijan tarvitsee klikata uutista auki. Vasta reilun viikon olemassa ollut sivu on kerännyt jo yli 8200 tykkäystä.

Klikinsäästäjä-sivun tarkoitus on ottaa humoristisesti kantaa niin kutsuttuun ”klikkijournalismiin” eli otsikoihin, jotka houkuttelevat klikkaamaan uutisjutun auki. Tällaisia ovat esimerkiksi otsikot, jotka eivät paljasta uutisjutun ydintä, mutta viittaavat siihen lukijoita houkuttelevasti. Näiden otsikoiden idea on, että uutista on pakko klikata, jotta tietäisi mistä se kertoo.

Klikinsäästäjän kuvauksessa sivusta kerrotaan seuraavasti: ”Älä tuhlaa aikaasi huonoon journalismiin. Klikinsäästäjä paljastaa, mitä uutisotsikossa ajetaan takaa. Klikkaamme, jotta sinun ei tarvitsisi.”

Klikinsäästäjä-sivun perustaja Lauri Skönin mukaan sivuston perustamisen syynä oli yksinkertaisesti tympääntyminen sensaatiohakuiseen otsikointiin.

– Tarkoituksena on tuollaisella puoliviihteellisellä sivustolla osoittaa, kuinka paljon yksinkertaisemmin ja lukijoita paremmin palvelevalla tavalla uutiset voitaisiin otsikoida, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)