Verkkouutiset

Ville Niinistö KL:lle: Kunnat voisivat vetää rahansa pois Fennovoimasta

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä kuntien energiayhtiöiden pitäisi vetäytyä Fennovoimasta, kertoo Kauppalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fennovoima rakentaa ydinvoimalaa Pyhäjoelle. Laitoksen toimittaa venäläinen RAOS.

– Kunnat voisivat vetää rahansa pois Fennovoimasta, koska se on taloudellisesti kannattamaton hanke. Jos Helsingin ja Vantaan omistama Vantaan Energia ja Turku vetäytyisivät hankkeesta, Fennovoiman osalta voitaisiin laittaa pillit pussiin. Fennovoimaan liittyy myös vakava ulko- ja turvallisuuspoliittinen riski, se sitoo meidät Vladimir Putinin hallintoon, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi Kauppalehdelle.

Pyhäjoen laitoksen kustannusarvio on noin seitsemän miljardin euroa. Niinistö huomauttaa, että esimerkiksi Kuopio olisi valmis myymään omistusosuutensa. Sitä ei vaan kukaan osta.

– Meillä on hanke, jossa ei ole omistajia. Olisi kuntien etu lopettaa tämä epävarmuus, Niinistö toteaa.

Hänen mukaansa Fennovoimasta vetäytyminen avaisi kunnille entistä väljemmät mahdollisuudet panostaa uusiutuvaan energiaan.

Helsingissä vihreät voivat nousta jopa suurimmaksi puolueeksi kuntavaaleissa. Jos näin kävisi, Niinistön mukaan se voisi avata tien seuraavien eduskuntavaalien pääministeripuolueeksi.

– Voimme näyttää, että meidän johdollamme pääkaupunki voi hyvin ja menestyy. Se olisi viesti myös siitä, että Suomi voi nousta vihreiden vetämänä, Niinistö visioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)