Verkkouutiset

Kahvinjuonti voi vähentää valtimoiden kalkkeutumista

Kahvinjuonti on aiemmin liitetty sydänriskien ja diabetesriskin pienentymiseen, kertoo Uutispalvelu Duodecim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Säännöllinen kahvinjuonti saattaa vähentää valtimoiden kalkkeutumista ja siten pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, tuore korealaistutkimus vihjaa. Korealaisten tulokset ovat uskottavia, sillä kahvinjuonti on aiemmin liitetty sydänriskien ja diabetesriskin pienentymiseen.

Tutkimuksessa hyödynnettiin 25 000 keskimäärin 41-vuotiaan terveen miehen ja naisen terveystarkastustuloksia. Koreassa vuosittaiset terveystarkastukset ovat yleisiä ja niihin kuuluu usein myös sepelvaltimoiden tietokonekuvaus.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot osallistujien kahvinjuonnista valtimokuvausten tuloksiin, he havaitsivat valtimoiden olevan parhaimmassa kunnossa osallistujilla, jotka joivat 3–5 kupillista kahvia päivittäin. Verrattuna kahvia vierastaviin myös tätä vähäisempään ja suurempaan päivittäiseen kahvitteluun liittyi suotuisia vaikutuksia, mutta yhteydet olivat heikompia.

Yhteydet pysyivät ennallaan riippumatta osallistujien iästä, sukupuolesta, tupakoinnista, alkoholin käytöstä, mahdollisesta ylipainosta ja muista valtimoiden kuntoon ja sydänriskeihin vaikuttavista tekijöistä.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Heart-lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)