Verkkouutiset

Kaupan aukiolojen vapauttaminen harmittaa kirkkoa – MT: ”hyvä vaalia pyhäpäivää”

Evankelisluterilainen kirkko ei vapauttaisi kaupan aukioloa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo toteaa Maaseudun Tulevaisuudessa, että kirkko on huolissaan pienyrittäjien ja palvelualan työntekijöiden jaksamisesta. Hallitus aikoo kumota liikeaikalain, jonka jälkeen kaupat saavat itse päättää aukioloajoistaan.

– Ymmärrän hyvin, että vaikeassa taloustilanteessa täytyy kääntää kaikki kivet, mutta kauppojen aukiolon vapauttamisella ei liene käytännön vaikutusta taloustilanteeseen, kansliapäällikkö Jukka Keskitalo toteaa.

– Vaikka laissa taattaisiin yksi vapaapäivä myös kauppakeskuksissa toimiville pienyrittäjille, paine pyhätyöhön kasvaisi.

Hänen arvelunsa mukaan kuluttajahinnat nousevat, muutos suosii suuria kauppaketjuja ja muutos on myrkkyä vilkkaiden liikepaikkojen ulkopuolisille pikkuliikkeille.

Keskitalon mukaan ”on sekä ihmisten että yhteiskunnan näkökulmasta hyvä rauhoittaa yksi päivä viikosta niin pitkälle kuin se on mahdollista”. Hänen mukaansa pyhäpäiville on joillekin ”selkeästi uskonnollinen merkitys”.

– Yhteiskunnan on hyvä vaalia pyhäpäivän erityistä luonnetta, sillä ilman pyhää on vain arkea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)