Timo Soini kertoi kolmen kohdan ohjelman: Rosvot kiinni, rajat kiinni, turpa kiinni

Perussuomalaisten puheenjohtajan mielestä Donald Trump on showta ja showbisnestä.

  • LKS 20151021 20151018  - Ulkoministeri Timo Soini seuraa peliä jääkiekon Liigan ottelussa Blues - KalPa Espoossa 18. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Timo Soini.

    ()

Timo Soini kirjoittaa blogissaan perussuomalaisesta kansanmiehestä, jonka sanoo tiivistäneen kolmen kohdan ohjelmaan ajankohtaiset haasteet ja kansan syvien rivien tunnot:

1. Rosvot kiinni

2. Rajat kiinni

3. Turpa kiinni

Soini toteaa käyttävänsä tätä mielestään hyvää "kolmen soinnun lasautusta" herättämään ajatuksia. Hänen mukaansa häneltä jostain syystä kysytään jatkuvasti Donald Trumpista.

– Trump ja hänen tiiminsä tietää tarkalleen mitä tekee. Kokeilee kaikki rajat. On ennakoimaton, törkeä, hauska, ärsyttävä, pakottaa ottamaan kantaa, puolesta vai vastaan. Vie tilan ja hapen, Timo Soini vastaa.

Rosvot kiinni -kohtaan kuuluu "minä pelaan omilla rahoillani, minua ei tarvitse lahjoa, olen riippumaton eliiteistä, toisten ja kansan rahoista ja mediasta"

– Rajat kiinni. Siihen mahtuu muuria ja muslimia. Taustakuvana islamilainen terrori ja sen nimissä tehdyt hirmuteot. Turvallisuudentunteen järkkyminen. Ratkaisu on kuri ja järjestys sekä oikeus kantaa asetta.

Turpa kiinni -kohtaan mahtuu Soinin mukaan julkisen tilan ja median täyttänyt "kaikenlaisten länkyttäjien joukko, joka kertoo, mitä mieltä saa olla, mitä mieltä ei saa olla. Itseään parempina ihmisinä pitämienkaapin päältä huutelua".

Timo Soini ei tiedä tuleeko Trumpista presidentti tai ehdokas, mutta "ilman häntä tai hänen tukeaan Valkoiseen Taloon ei tule republikaanipresidenttiä. Oma possa on jo turvattu. Ei tarvitse kuin odottaa kun ovikello soi".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.