Verkkouutiset

PS:n kansanedustajan avustaja saa jatkaa – AL: ”Nyt mennään asialinjalla”

Kansanedustaja Lea Mäkipää ei aio erottaa avustajaansa, joka sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten varavaltuutettu, Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki saa jatkaa kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustajana. Mäkipää kertoo Aamulehdelle, että Kiemungin avustajasuhteessa ei ole toistaiseksi minkäänlaisia muutoksia.

Viime lokakuussa Mäkipää kertoi miettivänsä Kiemungin jatkoa, koska tämä sai syytteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

– Terhi on tehnyt työnsä avustajana todella hyvin, Mäkipää kertoo.

Mäkipää ja Kiemunki ovat kuitenkin keskustelleet asiasta.

– On sovittu, että nyt mennään asialinjalla. Ihmisen pitää saada sanoa sanottavansa, koska meillä on sananvapaus. Nykyaikana ollaan asiassa herkillä. Täytyy kuitenkin punnita, miten sananvapautta käyttää, Mäkipää toteaa.

Hän muistuttaa myös, että jos Kiemunki olisi lopettanut hänen avustajanaan, se olisi tarkoittanut silti kahden vuoden palkanmaksua.

Kiemunki tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 30 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomio tuli 27. maaliskuuta 2016 julkaistusta blogikirjoituksesta, jossa muun muassa väitettiin, että islamissa julmuus vääräuskoisia kohtaan on itsestäänselvyys.

Kiemungille tuli tuomiosta 450 euron sakot. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)