AL: Pysäköintikiekko oli oikein, mutta autossa näkyi toinenkin kiekko - sakot

Tavarakasan päällä autossa näkyneestä toisesta pysäköintikiekosta seurasi 50 euron virhemaksu.

  • LKS 20110815 - Parkkikiekko tai pysäköintikiekko auton ikkunassa. ... Parking disc in the window of a car. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

    Vain yksi kiekko.

    ()

Aamulehti uutisoi linnainmaalaisesta miehestä, joka sai marraskuussa Tampereen Kalevan uintikeskuksen pihalta pysäköintivirhemaksun. Syynä oli "pysäköintikiekon virheellinen käyttö/vain yksi kiekko lasille".

Mies oli laittanut oikein asetetun ja ajastetun pysäköintikiekon tuulilasin vasempaan reunaan. Kojelaudalla kauempana, selvästi tuulilasista irrallaan oli kuitenkin myös paperi- ja tavarakasa, jossa oli lasiin nähden poikittain toinen pysäköintikiekko.

Miehen oikaisuvaatimus hylättiin. Hänen mielestään sääntöjä on tulkittu hyvin väljästi.

Pysäköintikiekon asetuksessa sanotaan, että "tuulilasin sisäpuolella saa pysäköinnin aikana olla vain yksi pysäköintikiekko kerralalan näkyvälle paikalle sijoitettuna".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.