Verkkouutiset

Keva luopuu henkilökuntalainoista

Kevan hallitus on päättänyt, että kohun aiheuttaneista henkilökunnalle myönnettävistä lainoista luovutaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus perusteli torstaista päätöstään muun muassa sillä, että tämä osaltaan tukee Kevan aiemmin linjattua läpinäkyvyyden korostamista ja työeläkevarojen sijoitusvarojen kokonaisuutta.

– On ollut aikoja, jolloin tämä on ollut alalla yleisempi käytäntö, mutta tässä ajan hengessä näitä on paikallaan arvioida uudelleen, sanoo Kevan hallituksen puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessaan.

Keva on myöntänyt hallituksen päätöksen perusteella henkilökuntalainoja vuodesta 1988 lähtien alan yleisen käytännön mukaisesti. Lainojen ehtoja on muutettu sen jälkeen joitakin kertoja.

Tällä hetkellä henkilökunnan asuntoluotoista perittävä korko on 6 kuukauden euribor ilman marginaalia. Kulutusluottojen marginaaliksi on hallituksen päätöksellä määrätty 0,75 prosenttia. Lainoille vaaditaan turvaava vakuus, joka pääsääntöisesti on lainansaajan asunto. Asuntolainan määrä voi olla enintään 80 prosenttia asunnon arvosta.

Finanssivalvonta katsoi lausunnossaan, että henkilökunnalle myönnettävät asuntolainat ja niistä perittävä korko täyttävät eläkevastuurahaston varojen sijoittamisesta säädetyt vaatimukset.

Kevalta saadun selvityksen ja Finanssivalvonnan lausunnon perusteella valtiovarainministeriö ilmoitti, että Kevan henkilökuntalainojen myöntämisessä ei ole menetelty lainvastaisesti. Ministeriö kehotti kuitenkin harkitsemaan uudelleen lainojen myöntämisen ehtoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)