Verkkouutiset

Pitäisikö maahanmuuton kulut kattaa lisävelalla? – Hallituspuolueissa erimielisyyttä

Keskustan Jouni Ovaska on samaa mieltä perussuomalaisten Sampo Terhon kanssa siitä, että maahanmuuton kulut tulisi ohjata menokehyksen ulkopuolelle. Kokoomuksen Sari Sarkomaa ei kannata ajatusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska kannattaa tiedotteessaan maahanmuutosta koituvien kulujen siirtämistä menokehyksen ulkopuolelle.

Ovaska on asiassa samaa mieltä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon kanssa. Hän kommentoi aihetta eilen Ylen Ykkösaamussa.

Terhon mukaan turvapaikanhakijoista aiheutuviin kuluihin tulisi ottaa valtiolle lisävelkaa sen sijaan, että rahat nipistettäisiin suomalaisten palveluista.

Ovaskan mukaan keväällä hallitusohjelmaa laadittaessa kukaan ei osannut kuvitellakaan pakolaiskriisin laajuutta ja sen vaikutuksia koko Eurooppaan. Hallituksen on kyettävä reagoimaan poikkeukselliseen tilanteeseen.

‒ Miten voimme perustella suomalaiselle veronmaksajalle, että maahanmuuttoon käytetään entistä suurempi osuus veroista samalla, kun palvelut heikkenevät ja leikkaukset uhkaavat niin sosiaaliturvaa kuin koulutusta? Kehyssääntö ei ole niin pyhä, etteikö se voi joustaa inhimillisen kriisin edessä, Ovaska sanoo.

Hänen mukaansa maahanmuuttoa ei pidä ajatella vain kuluna.

‒ Turvapaikanhakijoista osa jää Suomeen opiskelemaan ja töihin. Maahanmuutto luo uutta paikallista elinvoimaa ja työpaikkoja, Ovaska muistuttaa.

Esimerkiksi kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa puolestaa torppasi Sampo Terhon ehdotuksen suoralta kädeltä.

”En kannata #budjettikikkailu #lisävelka #ylivarojen eläminen ei kestävää”, Sarkomaa vastasi, kun häneltä kysyttiin asiasta twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)