Verkkouutiset

Keskustan Arto Pirttilahti: Sosiaaliturvan tulisi olla aktivoiva trampoliini eikä passivoiva turvaverkko

Perustulokokeilu on keskustan eduskuntaryhmän mukaan vasta ensimmäinen sosiaaliturvan uudistuksen askel siihen, mitä tulevaisuuden työelämässä tarvitaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti sanoo, että työelämässä tapahtuvat murrokset edellyttävät muutoksia sosiaaliturvaan ja verotukseen. Hänen mukaansa tulevaisuudessa yhä useampi saa toimeentulonsa aivan uusin työsuhtein ja toimeentulon hankkimisesta tulee pirstaloituneempaa.

Pirttilahti piti keskustan ryhmäpuheen eduskunnassa hallituksen tulevaisuusselonteon ensimmäisen osan lähetekeskustelussa.

– On tarpeen ratkaista, kuinka hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus varmistetaan ja minkä muotoinen sosiaaliturva kantaa heitä, jotka tarvitsevat apua. Sosiaaliturvan tulisikin mieluummin olla aktivoiva trampoliini kuin passivoiva turvaverkko. Tämä koskee myös työttömyysturvaa, Pirttilahti sanoo.

Perustulokokeilu on hänen mukaansa vasta ensimmäinen askel siihen, mitä tulevaisuuden työelämässä tarvitaan.

Keskustan mielestä opposition arvostelu työehtojen sopimisen joustavuutta kohtaan ovat turhia.

– Opposition yksi lempilaji on maalata kauhukuvia muun muassa työn joustoista. Sekä kokemukset että selvitykset todistavat täysin päinvastaista: yhdessä sovitut paikalliset ratkaisut lisäävät työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia, vastuuta ja tyytyväisyyttä, ja siten myös tuottavuutta.

– Jos yritämme estää muutoksen, aiheutamme turvattomuutta, kun uudet toimintatavat yrittävät mahtua ahtaaseen sääntökehikkoon. Annetaan seuraaville sukupolville edellytykset kehittää työntekotapoja oman aikansa mukaisesti, Pirttilahti sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)