Verkkouutiset

Keskustan Mikko Savola: Malmin lentokentän sulkeminen vaikuttaisi dramaattisesti

Keskustan kansanedustaja Mikko Savolan mukaan Malmin kentän sulkeminen vaikuttaisi dramaattisesti kotimaisen liikelento- ja harrasteilmailun kokonaisuuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lex Malmi kansalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämiseksi on eduskunnan käsittelyssä tänään.

Mikko Savolan mielestä asia on tärkeä ja merkittävä koko Suomelle. Aloitteen tavoite on säilyttää Helsinki-Malmin lentopaikka ilmailukäytössä, kehittää sen oheistoimintaa ja säilyttää lentopaikan kulttuuriympäristöarvot.

– Lex Malmin tavoite on hyvä ja oikea. On outoa, että pääkaupunkiseudulla tahdotaan jyrätä asuintalorakentamisen tieltä historiallinen ja merkittävä lentokenttä. Tilaa asuntorakentamiseen kyllä löytyy muualtakin.

Savola huomauttaa, että Malmin päätös vaikuttaa myös koko Suomen lentoharrastus- ja ilmailutoimintaan Malmin kentän keskeisen aseman tähden. Malmin lentokenttää ovat käyttäneet pienkoneet, ilmailun harrastajat sekä rajavartiolaitos.

Hän muistuttaa, että Etelä-Pohjanmaalla ilmailun osalta näkyvä aukko jäi Kauhavan lentosotakoulun sulkemisesta viime vaalikaudella.

– Kauhavan kentän avaaminen siviililiikenne- ja sotilaskoulutuskäyttöön tulisikin selvittää mahdollisimman pian. Kentän infra on vielä kunnossa ja tekniikka pääosin paikallaan, Savola sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)