Verkkouutiset

”Ei todisteita hyödystä” – europarlamentissa haluja luopua viisareiden siirtelystä

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok.) mielestä kesäaikasäännöksiä koskevasta direktiivistä voitaisiin luopua, ja lopettaa viisareiden siirtely kokonaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tulevana viikonloppuna siirretään taas kelloja tunti eteenpäin. Alun perin kesäajan tarkoituksena oli hyötyä enemmän luonnonvalosta ja säästää sitä kautta energiaa.

Henna Virkkusen mukaan todisteita kesäaikaan siirtymisen energiansäästöön liittyvistä hyödyistä ei tosiasiallisesti ole.

– Sen sijaan löytyy kosolti esimerkiksi ihmisten hyvinvointiin liittyviä argumentteja, jotka puhuvat kesäajasta luopumisen puolesta, hän sanoo.

Virkkusen mukaan kellojen siirtely aiheuttaa paljon hankaluuksia monilla sektoreilla, erityisesti liikenteessä, logistiikassa ja maataloudessa. Kuitenkaan kesäajan tuomasta mahdollisesta energiansäästöstä ja sen tuomasta taloushyödystä ei ole vakuuttavaa näyttöä.

– Esimerkiksi Ranskassa säästöjen on arvioitu olevan vain 0,14 prosentin luokkaa. Se ei ole kellojen siirtelystä ihmisten terveyteen ja aktiivisuuteen heijastuvien negatiivisten vaikutusten arvoista. Yksi aika riittää, sanoo Virkkunen.

Myös EU-parlamentissa on noussut halu päästä eroon kesäaikadirektiivistä. Kuluneella viikolla kolme valiokuntaa järjesti aiheesta asiantuntijakuulemisen. Aiheen käsittelyä aiotaan jatkaa komission kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)