Verkkouutiset

Suomalaiskenraali Ylelle: Leikkaukset vaarantavat rajavalvonnan uskottavuuden

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön kenraalimajuri Ilkka Laitisen mukaan vastuuttomat säästöpäätökset uhkaavat Suomen rajavalvonnan uskottavuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Rajavartiolaitoksen säästöpäätökset tehtiin niin sanotusti hyvinä aikoina, jolloin turvallisuusympäristö näytti aivan toiselta kuin nyt”, kenraalimajuri Ilkka Laitinen sanoo Ylen haastattelussa.

Hänen mukaansa merivalvontaa on leikattu noin neljännes. Itärajalla väkeä on vähennetty taas noin 40 prosenttia. Laitinen sanoo vastuuttomien säästöpäätösten uhkaavan rajavalvonnan uskottavuutta.

Hänen mukaansa koko Euroopan ja Suomen turvallisuustilanne on muuttunut perusteellisesti vuodessa.

”Katsomme totta kai itärajaamme suurennuslasin läpi. Vaikka toki koko Euroopan turvallisuusympäristöön on vaikuttanut myös terrorismi ja vaikkapa Välimeren tilanne”, Laitinen sanoo.

Laitista huolestuttaa erityisesti, että ”tilanteen ennustettavuus tässä poliittisessa ympäristössä on heikentynyt”.

Laitinen sanoo Suomen poikkeavan muista EU-maista siinä, ettei rajaturvallisuusjärjestelmää ole saatu nousukäyrälle.

”Suomen itsenäinen ja uskottava rajaturvallisuusjärjestelmä on taattava. Tämä tarkoittaisi paluuta vuoden 2012 tasolle eli 140 ihmisen lisäystä työvoimaan. Määrärahoihin tarvitsemme 10 miljoonaa lisää”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)