Perustoimeentulotukihakemusten ratkaisuajat pidentyneet

Perustoimeentulotuen hakemukset käsitellään keskimäärin yhdeksässä arkipäivässä. Kela sanoo tekevänsä kaikkensa, jotta hakemukset saadaan käsiteltyä viipymättä.

  • LKS 20161017 Kelan toimisto Kaustisen keskustassa perjantaina 15. huhtikuuta 2011. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Tammikuussa 97 prosenttia hakemuksista ratkaistiin seitsemässä arkipäivässä.

    ()

Kela antaa normaalisti päätöksen perustoimeentulotuesta seitsemän arkipäivän kuluessa siitä, kun hakemus on saapunut Kelaan. Tämä edellyttää, että Kela on saanut myös kaikki hakemukseen tarvittavat liitteet. Ratkaisuajat ovat pidentyneet helmikuussa suuren hakemusmäärän myötä.

– Kaiken kaikkiaan uusia hakemuksia on saapunut noin 171 000, etuusjohtaja Anne Neimala kertoo.

Hakemusten käsittelijöitä on jo lisätty ja uusia aiotaan rekrytoida nopeasti.

Tammikuussa 97 prosenttia hakemuksista ratkaistiin seitsemässä arkipäivässä.

– Kiireellisissä tilanteissa toimeentulotuen päätöksen on voinut saada jopa samana päivänä, Neimala sanoo.

Myös asiakaspalvelun ruuhkat jatkuvat. Poikkeuksellinen ruuhka johtuu perustoimeentulotukea hakevien asiakkaiden siirtymisestä kunnista Kelan asiakkaiksi.

Vielä ei pystytä sanomaan, mille tasolle asiakasmäärät asettuvat.

– Kela pahoittelee ruuhkan aiheuttamaa kohtuutonta haittaa. Asiakkaat ovat tilanteessa kovilla. Otamme tilanteen vakavasti ja teemme kaikkemme tilanteen ratkaisemiseksi, asiakkuusjohtaja Elise Kivimäki lupaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.