Verkkouutiset

Opintolainojen korot ennätysalhaalla – määrää korotettu 100 eurolla kuussa

Kelan mukaan maksuhäiriöistä johtuvat lainatakausten hylkäykset ovat yleistyneet viime vuosien aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keväällä nostettujen uusien opintolainojen keskikorko oli 1,27 prosenttia. Suomen Pankin tilastojen mukaan opintolainojen korot eivät ole koskaan aikaisemmin olleet näin alhaalla. Asiasta kertoo Kela.

Kela on tarkistanut opintojaan tänä syksynä jatkavien opintolainat lukuvuodeksi 2014–2015. Seuraavan lukuvuoden lainatakauspäätökset on lähetetty lähes 95 500 opiskelijalle. Opintolainan ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen.

Opiskelijoita yritetään kannustaa ottamaan opintolainaa muun muassa niin, että lainamääriä on tänä syksynä korotettu sadalla eurolla kuukaudessa. Tavallisin enimmäislainamäärä on nyt 400 euroa kuukaudessa, eli opiskelija voi yleensä saada opintolainaa 3600 euroa lukuvuoden aikana.

Lainatakauspäätös lähetettiin Kelan mukaan 93 000 opiskelijalle. Vuosi sitten saajia oli 96 000.

Merkittävin opintolainamuutos koskee uusia korkeakouluopiskelijoita. Jos 1. elokuuta tai sen jälkeen ensimmäiset korkeakouluopintonsa aloittava korkeakouluopiskelija suorittaa tutkintonsa määräajassa, Kela voi maksaa osan hänen opintolainastaan opintolainahyvityksenä. Suoraan pankille maksettava hyvitys voi olla jopa kolmasosa opiskelijan opintolainasta.

Noin 700 opiskelijalle lähetettiin hylkäävä päätös opintolainan valtiontakauksesta. Lainatakausta ei myönnetä, jos opiskelijalla on maksuhäiriö tai jos opiskelijan aiempi opintolaina on Kelan perittävänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)