Verkkouutiset

Kansanedustaja haluaa keinovaloja ja tappavia rautoja supikoiran metsästykseen

Uuden vaihtoehdon kansanedustaja kysyy toimenpiteistä supikoiran vähentämiseksi luonnosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Kari Kulmalan (uv.) kirjallisen kysymyksen mukaan aikoinaan Neuvostoliitosta Suomeen levinnyttä supikoiraa pidetään nykyään tuhoisimpana vieraslajinamme. Niitä pyydetään vuosittain jo noin 200 000 yksilöä.

Supikoiran haitallisuudesta on saatu selkeintä näyttöä kysymyksen mukaan saaristossa, jossa se taitavana uimarina kulkee lintuluodolta toiselle ja hävittää lintukantoja. Supikoira on myös tehokas tautien levittäjä.

– Metsästäjät odottavat nyt supikoiran hävittämiseen uusia, tehokkaampia keinoja. Keinovalon käytön selkeä salliminen olisi yksi tehokas menetelmä. Tällöin pystyisi pimeään aikaan metsästämään turvallisemmin ja koiran pysäyttämän supikoiran lopettaminen olisi turvallisempaa, Kari Kulmala toteaa.

Nykyinen metsästyslaki kieltää yötähtäimet ja keinovalon. Vain villisian ruokintapaikalla saa käyttää kiinteää keinovaloa villisian ja supikoiran metsästyksessä.

Kulmalan mukaan myös taajamissa luvallisella alueella tulisi sallia supikoiran pyynti elävänä pyytävillä loukuilla.

– Näkisin myös hyvänä, että supikoiraa voisi pyytää loukulla ja heti tappavilla raudoilla ilman metsästyskorttia silloin, kun kyseessä on metsästysoikeuden haltija eli maanomistaja tai metsästysoikeuden vuokrannut henkilö. Tämä helpottaisi supikoiran vähentämistä esimerkiksi kesämökkitonteilla.

Kulmalan kysymys kuuluu ”mihin toimenpiteisiin hallitus ryhtyy, että Euroopan komission mustalle listalle joutunutta supikoiraa (Nyctereutes procyonoides) saadaan vähennettyä voimakkaasti Suomen luonnosta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)