Verkkouutiset

Kehäradalla ensimmäisenä päivänä 80 000 matkustajaa

Kehäradan junissa matkusti ensimmäisenä liikennöintipäivänä arviolta 80 000 matkustajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

I-juna oli kahdesta junasta aavistuksen verran suositumpi: sen kyydissä matkusti eilen noin 42 000 ihmistä, kun P-juna kyyditsi noin 38 000 matkailijaa.

”Ensimmäinen päivä sujui hyvin. Suuri osa matkustajista oli matkalla varta vasten tutustumassa Kehärataan ja uusiin asemiin. Matkustajat olivat hyvällä tuulella ja erittäin tyytyväisiä uuden yhteyden aukeamiseen”, ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi sanoo Helsingin seudun liikenteen (HSL) tiedotteessa.

Osa junista ei pysynyt ensimmäisenä päivänä täysin aikataulussa, ja joitakin junavuoroja jouduttiin perumaan. Toisena päivänä liikenne on HSL:n mukaan sujunut pitkälti häiriöttä.

”Aikataulujen venyminen johtui usean asian summasta. Rata on teknisesti uudenkarhea ja lentokentän aseman rakennustöiden takia osassa rataa nopeusrajoitukset ovat matalampia, kuin mitä aikataulussa on mitoitettu. Kuljettajille uuden radan optimiajon oppiminen kestää myös hetken. Eilen havaittiin yhdeksi ongelmaksi myös, että ihmiset ryhmittäytyvät laitureiden päihin, vaikka junat pysähtyvät keskelle laituria”, sopimuspäällikkö Kimmo Sinisalo arvioi.

HSL on jo yhdessä VR:n ja Liikenneviraston kanssa tehnyt korjaavia toimia ja junien täsmällisyyttä on saatu parannettua. HSL teettää lisäksi asemalaitureille ensi viikolla liimattavat lattiatarrat, jotka kertovat matkustajille tarkasti, mihin kohtaan juna pysähtyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)