Verkkouutiset

KD Nuoret vaatii kumoamaan nuuskan kieltolain

Kristillisdemokraattiset Nuoret haluaa purkaa nuuskan kieltolain, jota järjestö pitää epäonnistuneena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen liityttyä Euroopan unioniin 1995 kiellettiin nuuskan valmistus ja myynti, koska Suomi ei Ruotsin tavoin hakenut erivapautta nuuskakysymyksessä.

KD Nuorten mukaan kieltolaki ei ole saanut aikaan toivottuja vaikutuksia. Nuuskaa käytetään Suomessa edelleen runsaasti, eikä tilanne näytä muuttuvan käytön vähenemisen suuntaan vaan suorastaan päinvastoin. Monissa EU-maissa, kuten Tanskassa, Tshekissä ja Kreikassa nuuskakielto kierretään myymällä nuuskaa purutupakkana.

Suomessa myös purutupakan myyminen on nuuskan tavoin kiellettyä.

– Nuuskan kieltolain vaikutus on sama kuin alkoholin kieltolailla maamme itsenäistymisen ensimmäisinä vuosikymmeninä: laki ei toimi, vaan salakuljetus ja käyttö rehottavat villinä, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Jiska Gröhn.

– Nykytilanteesta hyötyvät lähinnä verotulot keräävä Ruotsin valtio sekä erinäiset salakuljettajatahot, yksittäisistä kansalaisista rikollisliigoihin, hän sanoo,

Gröhnin mukaan on aika purkaa maallemme vahingollinen kieltolaki. Tähän on olemassa kaksi tapaa.

– Ensimmäinen olisi Euroopan unionin laajuisen nuuskakiellon kumoaminen epäonnistuneena. Toinen tapa olisi Ruotsin mallin kaltaisen erivapauden hankkiminen unionilta. Pidetään verotulot ennemmin itsellämme, hän esittää.

Gröhnin mukaan kieltolain tarkoitus oli hyvä, mutta on aika tunnustaa, että se on epäonnistunut surkeasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)