Verkkouutiset

Pia Kauma: Suomalaisen lääketieteellisen tutkimuksen resurssit uhattuna

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) on huolissaan suomalaisen lääketieteellisen tutkimuksen rahoituksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskiviikkona jättämässään kirjallisessa kysymyksessä Pia Kauma muistuttaa, että Suomen lääketieteellinen tutkimus on ollut jo pitkään kansainvälisesti hyvin arvostettua.

– Terveydenhuollon yksiköiden tekemään yliopistotasoiseen tutkimukseen on kuitenkin esitetty valtion vuoden 2015 talousarviossa merkittäviä supistuksia. Määrärahat putoaisivat nykyisestä 31 miljoonasta eurosta vain 20 miljoonaan euroon. Vielä vuonna 1997 summa oli lähes 50 miljoonaa euroa, johon verrattuna tutkimuksen resurssit on siis leikattu alle puoleen, Kauma toteaa.

Hän huomauttaa, että ilman riittäviä tutkimusresursseja emme voi jatkaa uusien ja tehokkaampien hoitokeinojen kehittämistä samaan tahtiin.

– Uudet diagnoosimenetelmät ja hoitomuodot otetaan myös nopeammin käyttöön, jos niitä koskevaa tutkimusta tehdään kotimaisen terveydenhuoltojärjestelmän parissa. Tutkimuksen avulla myös kokemukset uusista hoitomahdollisuuksista leviävät tehokkaasti lääkärien parissa, Kauma sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)