Verkkouutiset

”Pääministeri kun edellisen kerran antoi ruokavinkkejä suomalaisille, siitä nousi aikamoinen häly”

Pääministerin ruokapöytään kuuluu kotimainen karitsan potka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Jyrki Katainen kuvaa kokoomuksen sivuilla julkaistussa pääsiäistervehdyksessä kevättä tapahtumarikkaaksi.

– Suomessa on tapahtunut paljon. Olemme tehneet isoja uudistuksia, isoja päätöksiä, jotka osittain ovat hyvinkin kipeitä, mutta toisaalta vievät Suomea eteenpäin. Ukrainan kriisi on puhutellut meitä monia. Se on yhäkin päällä, ja tilanne ei välttämättä näytä kovin ruusuiselta. Euroopassa on tapahtunut paljon, valmistaudumme eurovaaleihin, ja taitaa tässä olla joitakin henkilövaihdoksiakin tulossa, Katainen sanoo.

Pääministeri kehottaa viettämään pääsiäistä läheisten ja ystävien kanssa. Lepääminen ja urheileminen sekä grillikauden avaaminen kuuluvat Kataisen omiin pääsiäissuunnitelmiin.

Hän kannustaa valmistamaan pääsiäisapetta kotimaisista puhtaista raaka-aineista.

– Se ei ole pelkästään ravitsevaa tai terveellistä, vaan ruualla on monia, monia arvoja. Itselleni suomalaisen ruuan arvo tulee suomalaisesta työstä, siitä että sen hiilijalanjälki on pieni, koska se tuotetaan lähellä. Sillä on tarina, sillä on tuottaja, Katainen sanoo.

Hän suunnittelee pääsiäistarjoiluiksi kotimaista karitsan potkaa ja kylkeen vaniljaohrattoa.

– Pääministeri kun edellisen kerran antoi ruokavinkkejä suomalaisille, siitä nousi aikamoinen häly, Katainen vitsailee videolla.

Hän viittaa pääministeri Harri Holkerin (kok.) kuuluisaan kehotukseen 1990-luvun alussa. Holkeri suositteli silakkaa edulliseksi ja terveelliseksi ruokakalaksi. Keskusta teki lausunnosta vaaliaseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)