Verkkouutiset

Jyrki Katainen IL:ssa: Ei kokoomuksen kannatus ainakaan murehtimalla parane

EU-komission varapuheenjohtajan mukaan Suomessa toiset vaativat ensin häntä eroamaan, mutta nyt heidän mielestään hänen olisi pitänyt jatkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen kokoomusjohtaja Jyrki Katainen sanoo, että hänelle ”tuli ääriraja vastaan, jolloin vakuutuin, etten pysty enää uusiutumaan kokoomuksen puheenjohtajana”. Pääministerinä hän sanoo antaneensa kaikkensa mikä vain irti lähti.

Iltalehdessä Kataiselta kysytään väitteistä, joiden mukaan Suomesta Brysseliin siirtymisessä on kyse uppoavan laivan jättämisestä.

– Monet näin ajattelevista ihmisistä ovat samoja, jotka vaativat eroani monta vuotta. Mutta nyt he ovat yhtäkkiä sitä mieltä, että minun olisi pitänyt jatkaa, Jyrki Katainen sanoo.

Hän kertoo syyn, miksi aiemmissa hallituksissa tehtiin tehokkaammin päätöksiä.

– Poliittinen kenttä on nyt niin pirstaloitunut. Ennen oli paljon helpompaa saada enemmistöhallitus kahden tai kolmen puolueen varaan. Nyt kun on useampi kokki keittiössä, vaikeuttaa se päätöksentekoa.

Jyrki Katainen myöntää, ettei saanut pääministerinä kaikkea valmiiksi.

– Mutta eivät niitä saa valmiiksi seuraajanikaan tai sitä seuraava pääministeri.

– Työt eivät Suomessa tekemällä lopu. Vaikka tiedetään mitä pitäisi tehdä, silti tarvittavat lääkkeet ovat hidasvaikutteisia.

Häneltä kysytään, oliko reilua vakuuttaa olevansa sitoutunut tehtäviin, vaikka oli jo toinen jalka ulkona.

– Olin kyllä sitoutunut työhöni loppuun saakka, mutta joskus aika ja rajat tulevat vastaan, jolloin tajuaa, ettei enää kykene uusiutumaan.

Katainen toteaa häntä pyydetyn myös ehdokkaaksi EU-komission puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen kannatusta hän ei halua kommentoida.

– Sen voin sanoa, ettei se kannatus ainakaan murehtimalla parane. Minulla oli oma aikani, ja nyt uudet ihmiset ovat vetämässä kokoomusta enkä halua neuvoa heitä sivusta.

– Olen kyllä tehnyt virheitä, mutten varsinaisesti kadu mitään, koska asiat ovat aina omassa kontekstissaan ja niitä on turha murehtia jälkikäteen.

– Jos joku saa siitä mielihyvää, niin toki minua voi syyttää Suomen ongelmista., Jyrki Katainen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)