Verkkouutiset

SDP:n edustaja Finnairin sopimuksesta: ”Lupaan olla yhtiön kimpussa”

Kansanedustaja Jukka Kärnä (sd.) vaatii selvitystä Finnairin vuonna 2002 tekemästä sopimuksesta kiinalaisen työnvälitysviranomaisen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomat ja Iltalehti kertoivat tiistaina Finnairin vuonna 2002 allekirjoittamasta sopimuksesta kiinalaisen työnvälitysviranomaisen kanssa. Sopimuksen mukaan kiinalaisen matkustamohenkilöstön irtisanomisperusteena voi toimia työntekijän raskaus, seksuaalinen suuntautuminen, osallistuminen työtaisteluun tai työntekijän avioliitto ulkomaalaisen kanssa.

Jukka Kärnän mukaan kyseessä on räikeä ihmisoikeusloukkaus sekä mahdollisesti rikos.

– Vaadin sopimuksen allekirjoittajaa ja hänen esimiestään vastuuseen teoistaan. Sillä ei ole merkitystä, että sopimus on kymmenen vuotta vanha. Täsmälleen samat lait ja periaatteet ovat olleet tuolloin voimassa Suomessa. 250 euron kuukausipalkat eivät riitä elämiseen, hän sanoo tiedotteessaan.

Kärnän mukaan kyseessä on samalla ennen kaikkea valtionomistajaohjauskysymys.

– Tulen edellyttämään, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.) puuttuu tilanteeseen ja selvittää asian kunnolla. Ymmärtääkseni tällaisia samanlaisia sopimuksia on tehty myös Thaimaassa ja Intiassa. Ovatko myös näiden maiden työntekijöiden työehdot yhtä surkeita, Kärnä kysyy?

Jukka Kärnä lupaa olla ”Finnairin kimpussa niin kauan kunnes kaikkien työntekijöiden työehdot ovat sellaisia, että tehtyjä sopimuksia kehtaa esitellä myös päivänvalossa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)