Verkkouutiset

Onko 160 kilometrin tai 2,5 tunnin koulumatka liian pitkä?

Kansanedustajan lakialoite asettaisi oppilaan koulumatkalle kilometrirajoituksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan Lapin Mikko Kärnä keräsi keskiviikkona 47 allekirjoitusta eduskunnassa lakialoitteelleen ja jatkaa nimien etsimistä.

Aloite muuttaisi perusopetuslakia niin, että koulumatkalle asetettaisiin 160 kilometrin raja. Nykyisin raja on 2,5 tuntia, joka jätettäisiin myös voimaan.

– 160 km kilometrirajan asettamisen puolesta puhuu aikuisille asetettu 80 km työssäkäyntialue, jonka puitteissa velvoitamme esimerkiksi työttömän työnhakijan vastaanottamaan työtä työttömyysetuuksien edellytyksenä. On täysin kohtuutonta, että esikouluikäisen lapsen koulumatka saisi olla tätä pidempi, Mikko Kärnä kirjoittaa Facebookissa.

Kansanedustaja mukaan aloitteella vaikutettaisiin suoraan lakkautetun Lokan koulun kohtaloon ja ”varmistettaisiin, että tulevaisuudessa ei tehtäisi täysin kohtuuttomia koulujen lakkauttamispäätöksiä”. Lapin Lokan koulusta ja lasten lähettämisestä kouluun 84 kilometrin päähän kertoi Helsingin Sanomat tässä jutussaan elokuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)