Kansanedustaja epäilee: Norja on sopinut Venäjän kanssa rajanylityksistä

Kansanedustajan mielestä Suomelta pikakäännytys kestää aivan liian pitkään.

  • LKS 20160104 - Silta Murmanskissa, jonka päädystä käännytään vasemmalle kohti Suomen rajaa ja oikealle kohti Norjan rajaa, kuvattu 4. tammikuuta 2016. STR / LEHTIKUVA Iida Tikka

    Murmanskin silta jakaa liikenteen Venäjällä kohti joko Suomen tai Norjan rajaa.

    ()

Enontekiöläinen keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan, ettei Norjan turvapaikkapolitiikka ole tiukempaa kuin Suomella.

– Ulospäin on vain haluttu antaa kuva äärimmäisen tiukasta linjasta, mikä onkin tässä tilanteessa järkevää. Jopa Suomessa on tietyissä medioissa ja julkisessa keskustelussa luotu kuvaa, jonka mukaan Norja tekisi Suomea huomattavasti tiukempaa turvapaikkapolitiikkaa. Ei tee – ainakaan nykyisellään, kansanedustaja toteaa.

Norja ei ole kieltäytynyt ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita Venäjältä, mutta "jostain syystä" heitä ei enää Venäjältä Norjaan saavu.

– Norja on vain onnistunut kahdenvälisissä neuvotteluissaan Venäjän kanssa sopimaan jostain, mihin Suomi ei toistaiseksi ole pystynyt.

Kärnän mukaan Norjassa perusteetta turvapaikkaa hakeneiden pikakäännytykset pystytään tekemään 48 tunnissa, kun meillä Suomessa kuluu kahdeksan vuorokautta.

– Se on aivan liian pitkään, hän ihmettelee.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.