Verkkouutiset

Eversti vasemmistoarvostelusta: Miten voi pitää vääränä sitä, että harjoitellaan Suomeen hyökkäämisen torjuntaa?

Martti J. Kari ihmettelee Esko Seppäsen kritiikkiä USA:n A-10 -koneiden harjoittelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton ex-kansanedustaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Esko Seppänen kirjoittaa Puheenvuorossa otsikolla Suomen puolustus- ja hyökkäysvoimat.

Esko Seppänen arvostelee parhaillaan tapahtuvaa USA:n A-10 Thunderbolts -lentokoneiden harjoittelua Suomen ilmatilassa. Seppäsen mukaan kyseiset koneet on tarkoitettu USA:n hyökkäysluonteiseen toimintaan vihollisen maavoimia vastaan.

Twitterissä puolustusvoimien tiedustelulaitoksen apulaisjohtajalla eversti Martti J. Karilla on lakoninen kommentti kirjoituksesta.

– A-10 tuhoaa panssarivaunuja. Mietin niiden motiiveja, joiden mielestä Suomeen hyökkäävien vaunujen torjunnan harjoittelu on väärin, Martti J. Kari kirjoittaa twiitissään.

Hänen mukaansa ”koneet eivät ole se itseisarvo vaan niiden kantama rauta, jolla maahanhyökkääjä saadaan tarvittaessa pysäytettyä”.

– A-10 on taktisen tason kone. Ei kannata vetää ko. koneen harjoittelusta johtopäätöksiä (jollei välttämättä halua ”värittää”), hän totesi aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)