Verkkouutiset

”Uusia askelmerkkejä” – Ilkka Kanerva etsi Saksan kanssa Venäjän logiikkaa Ukrainassa

Kansanedustaja Ilkka Kanerva tapasi Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin Georgian Tbilisissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) tapasi Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin yleiskokouksen täysistunnon avajaisten yhteydessä perjantaina Georgian Tbilisissä.

– Kävin Steinmeierin kanssa erittäin suoran ja hyvän keskustelun Ukrainan tilanteesta, jossa on viime aikoina näkynyt uusia askelmerkkejä. Erityisesti keskityimme siihen, mikä on nykyisessä tilanteessa Venäjän toimintalogiikka, Kanerva totesi.

Yleiskokouksen istuntoon on kokoontunut noin kolmesataa kansanedustajaa 54 Etyjin osallistujavaltiosta. Kanerva korosti avajaispuheessaan eri maista tulevien kansanedustajien välisen vuoropuhelun tärkeyttä, etenkin silloin, kun totutut turvallisuusrakenteet ovat paineen alla ja maailmassa on paljon epävarmuutta.

– Etyjin periaatteita on tietysti rikottu räikeästi, josta esimerkkinä ovat pitkittyneet konfliktit niin täällä Georgiassa kuin myös Moldovassa ja Etelä-Kaukasuksella. Minun toiveeni on, että Ukraina ei liittyisi tähän joukkoon, Kanerva sanoi avajaispuheessaan.

Kanervan puheenjohtajakausi päättyy Tbilisissä ja hänelle valitaan seuraaja kokouksen päätöspäivänä tiistaina 5.7. Yleiskokouksen sääntöjen mukaan puheenjohtajana voi toimia enimmillään kaksi vuotta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)