Verkkouutiset

HU: Riisipuuron kaneli kiellettiin lapsilta päiväkodeissa – haittoja tosin ei ole

Vantaan päiväkodeissa saa tarjota lapsille kanelia joulun allakin vain kerran kahdessa viikossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Uutisten mukaan Helsingin päiväkodit eivät käytä kanelia ruuanvalmistuksessa. Espoossa kanelia käytetään vain satunnaisesti kuten joulujuhlan piparissa.

Vantaalla kanelia voi kaupungin mukaan käytännössä ripotella vain ”hiukan” puuron päälle.

Syynä kieltoon on kumariini, joka suurina pitoisuuksina aiheuttaa maksavaurioita. Kuitenkin Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen mukaan ei ole huolestuttavaa, vaikka kumariini saisi yhden tai kahden viikon ajan kolmesta teelusikallista kanelia päivässä.

Eviran ohjeen mukaan ”erityisesti pienten lasten ei pitäisi nauttia useita kanelia sisältäviä tuotteita päivittäin”. Eviran Kirsi-Helena Kannisen mukaan ”turvallisuuden kannalta ei ole huolestuttavaa, jos kumariinin saanti ylittyy tilapäisesti, esimerkiksi viikon tai parin ajan joulun tienoilla”.

Lastenklinikan vastaava ylilääkäri Eero Jokinen kertoo Helsingin Uutisissa, ettei sairaanhoitopiirissä tiedetä yhtään tapausta, jossa kanelin kumariini olisi aiheuttanut lapsille terveysvaikutuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)