Verkkouutiset

Rikosylikomisariolle syytteitä lähes 1000 kilon huumausaine-eristä

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa lisää syytteitä rikosylikomisario Jari Aarniota vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jorma Kalske nostaa syytteet Jari Aarniota vastaan kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta, kolmesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkasalaisuuden rikkomisesta, kahdesta yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen ja kahdesta yllytyksestä virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Kolme muuta Helsingin poliisilaitoksen poliisimiestä ja Aarnion alaista saa syytteen virkarikoksista. Heitä ei syytetä osallisuudesta huumausainerikoksiin.

Yhtä heistä syytetään kolmesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, kahdesta virkasalaisuuden rikkomisesta ja kolmesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Toista syytetään kolmesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kolmatta syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan Aarnio on järjestänyt laajamittaista hasiksen maahantuontia ja levitystä Hollannista Suomeen. Kysymys on ollut kaiken kaikkiaan lähes tuhannen kilon huumausaine-eristä. Syytteen mukaan törkeillä huumausainerikoksilla on hankittu yli 1,5 miljoonan euron hyöty.

Poliisien lisäksi Kalske on nostanut syytteet neljää muuta henkilöä vastaan. Yksi heistä on sama United Brotherhood -ryhmän johtohahmona pidetty henkilö, jota syytetään myös Trevoc-haarassa. Häntä vastaan on nostettu syytteet kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, joista myös Aarniota syytetään.

Nyt valmistuneet syyteharkintaratkaisut liittyvät ns. tynnyrihaaran lisäksi esitutkinnassa selvitettyihin rikosepäilyihin, joiden mukaan Aarnio on muun muassa paljastanut medialle salassa pidettävää tietoa epäiltyjen tietojärjestelmästä.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Syyttäjä on tehnyt Aarnion osalta yhden päätöksen syyttämättäjättämisestä. Kysymys on ollut epäillystä yllytyksestä virkavelvollisuuden ja virkasalaisuuden rikkomiseen. Kaiken kaikkiaan syyttämättäjättämispäätöksiä on torstaisessa ratkaistussa kokonaisuudessa tehty kahdeksan, ja ne ovat koskeneet seitsemää henkilöä.

Syyteharkinta on vielä kesken eräiden juttukokonaisuuteen kuuluvien esitutkintapöytäkirjojen osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)