Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Kalliorinne: Ei rahaa aseisiin, Venäjä ei ole uhka

Oululainen kansanedustaja Risto Kalliorinne ei näe tarvetta korottaa asehankintojen määrärahoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Risto Kalliorinne (vas.) käsittelee tiedotteessaan turvallisuuspolitiikkaa. Hän on jäsen parlamentaarisessa puolustusvoimien tulevaisuuden resurssitarpeita kartoittavassa työryhmässä.

”Moni poliitikko vaatii Suomea varustautumaan sotilaallisesti ja vaihtoehdoiksi esitetään joko puolustusmäärärahojen tuntuvaa lisäystä tai Suomen Nato -jäsenyyttä. Varsinkin perussuomalaisten keskuudessa ’Rautaa rajalle -resepti’ nauttii suurta suosiota eikä kokoomuskaan kauhistele valtion velkaantumista mikäli velkarahat käytetään aseisiin”, Risto Kalliorinne kirjoittaa.

Hän toteaa, että ”Venäjä ei muodosta Suomelle turvallisuusuhkaa ja tilanteemme on aivan toinen kuin ex-Neuvostoliitosta itsenäistyneillä valtioilla”.

”Suomessa ei ole suurta venäläisvähemmistöä, jonka etuja suuri naapurimme haluaisi voimallisesti turvata. Suomi ei liittoutumattomana maana muodosta Venäjälle turvallisuusuhkaa eikä maidemme välillä ole aluekiistoja”, kansanedustaja perustelee.

”Venäjän näkemyksen mukaan olemme sen paras rajanaapuri ja tätä tilannetta ei kannata horjuttaa tunteenomaisella sapelinkalistelulla tai viime vuosisadan tapahtumista kumpuavilla peloilla ja uhkakuvilla. Suomen turvallisuutta ei taata uusilla aseilla vaan hyvällä ulkopolitiikalla, tiiviillä kauppasuhteilla ja vastakkainasettelujen välttämisellä. Kaikista vähiten tarvitsemme uutta rautaesirippua itärajalle mihin maamme Nato -jäsenyys väistämättä johtaisi”.

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan hälytyskellojen on syytä soida ”kun joku poliitikko tai uskovainen alkaa julistamaan, että hänen edustamansa ajattelutapa on ainoa oikea ja muiden ajatukset ovat totaalisen vääriä”.

”Vihan lietsominen on kuitenkin edelleen helppoa ja viholliskuvien rakentelulla saadaan suurta kansan suosiota. Maltilliset ja demokraattiset toimintatavat sekä humaanit arvot saavat kyytiä myös monissa ns. sivistysvaltioissa ja ääriainekset valtaavat tilaa julkisessa keskustelussa ja politiikassa. Eurovaaleissa Ranskaa järisytti kansallismielisten jättivoitto ja olipa Suomessakin yksi ääniharavista henkilö, jonka arvomaailmaa voisi kuvata lähes fasistiseksi”, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)