Verkkouutiset

Kokoomus tyrmää keskustan alkoholilakivaatimukset – sitoutumisen pitäisi olla ”tiukempaa”

Keskustaministerin alkoholilakiesitys oli tiettävästi työryhmän arvioitavana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta ei voi tehdä alkoholilain käsittelystä omin päin sisäistä ryhmäpäätöstä. Jos asiassa päädyttäisiin omantunnonkysymykseen, se olisi sitä kaikille.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan ryhmäjohtajat tekevät yhdessä päätöksen menettelystä, kun hallituksen esitys on valmis. Arviolta lähiviikkoina, koska esityksessä on yhä viilattavaa.

Keskustan piiristä on vaadittu alkoholilaista omantunnonkysymystä. Äänenpainot tuntuvat viime aikoina kovenneen. Loppuviikosta eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) katsoi, ettei tule ”kuuna päivänä” hyväksymään hallituksen alkoholilakiesitystä.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Jokisen mukaan lähtökohta on yhä vahvasti, että kyseessä on normaali hallituksen esitys, jota hallituspuolueiden edustajat tukevat.

– Tämähän on kuten mikä tahansa hallituksen esitys, mutta tässä on lisäksi hallituspuolueiden eduskuntaryhmien työryhmätyö taustalla. Sitoutuminen tähän asiaan pitäisi olla vielä normaalia hallituksen esitystä tiukempaa, huomauttaa Jokinen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) on esitellyt Verkkouutisten tietojen mukaan tänään alkoholilain kokonaisuudistukseen liittyvää lakiesitystä hallituspuolueiden edustajista koostuvalle työryhmälle. Tapaamista kuvaillaan ”hyvähenkiseksi”.

Työryhmää johtava keskustan Annika Saarikko ei halua ottaa toistaiseksi kantaa esitykseen:

– Tiettyjä yksityiskohtia laissa on lausuntokierroksen jälkeen syytä arvioida. Muodostan oman kantani hallituksen esityksen siinä vaiheessa, kun on hallituksen esitys, josta muodostaa kanta.

Saarikko korostaa, että kysymys mahdollisesta omantunnonkysymyksestä on ”ryhmäpuheenjohtajien käsissä”. Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen on parhaillaan työmatkalla Yhdysvalloissa eikä halunnut kommentoida asiaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)