Verkkouutiset

Jan Vapaavuori aloittaisi ensimmäisen vieraan kielen opetuksen jo ykkösluokalla

Helsingillä on mahdollisuus ja varaa panostaa koulutukseen enemmän, toteaa kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yksi mielenkiintoinen laadullinen uudistusidea liittyy ensimmäisen vieraan kielen opetuksen varhentamiseen siten, että se alkaa jo ykkösluokalla. Asiaa on ajettu niin vihreissä kuin kokoomuksessakin ja on esillä opetuslautakunnassa huomenna (tiistaina), kirjoittaa Jan Vapaavuori blogissaan.

Hän toteaa, että Suomen kansallinen strategia ei voi perustua muuhun kuin koulutuksen ja osaamisen määrätietoiseen vahvistamiseen.

– Tällä saralla olemme pärjänneet ennenkin. Olennaista on kuitenkin pysyä kärjen tahdissa koko ajan kovenevassa kilpailussa. Paikalleen ei saa jäädä, suunnan on koko ajan oltava eteenpäin.

Hän muistuttaa, että maailma kansainvälistyy koko ajan.

– Kielitaidon merkitys kasvaa kasvamistaan. Halutessamme antaa lapsillemme mahdollisimman hyvät eväät omalle elämäntaipaleelleen, kielitaidon merkitystä ei voi ylikorostaa. Ensimmäisen vieraan kielen opetuksen varhentamista tukevat myös monet pedagogiset tulokulmat, Vapaavuori kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)