Verkkouutiset

Kansanedustaja ehdottaa vauvaluukkuja Suomeen

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen on huolissaan lastensuojeluntilasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikonloppuna tapahtuneet Kuopion lapsisurmat osoittavat kansanedustaja Arja Juvosen (ps.) mielestä, että lastensuojelun on oltava työlistan ykkösenä Suomessa. Avoimuuden lisääminen ja uusien keinojen etsiminen lapsiperheiden väsymystilan löytämiseksi pitäisi ottaa laajaan keskusteluun Suomessa.

– Euroopassa, muun muassa Saksassa, niin sanotut vauvaluukut ovat onnistuneet ehkäisemään vauvasurmia, kun väsynyt ja epätoivoinen äiti on vienyt lapsensa vauvaluukun kautta turvaan itseltään. Vain vanhemmille osoitettu 24/7 hätänumero, johon soittaa viimeisen väsymyksen ja tuskan keskellä, voisi myös pelastaa pieniä uhreja, Juvonen miettii.

Juvonen arvelee, että lastensuojelusta tehtyjen raporttien ja ohjeistusten sisältöä ei ole ehkä vahvasta tahdosta huolimatta onnistuttu viemään eteenpäin niin hyvin kuin olisi pitänyt. Hänen mielestään on syytä selvittää, kuinka raporttien muut parannusehdotukset ja huomiot on viety eteenpäin.

– Mitä on tehty ja mitä muuta olisi vielä tehtävissä, Juvonen määrittelee.

Valtiotalouden tarkastusvirasto totesi tarkastuskertomuksessaan vuonna 2012, että lapsen etu toteutuu lastensuojelussa vaihtelevasti sen mukaan, onko lapsi avo-, sijais- vai jälkihuollossa ja missä kunnassa lapsi asuu. Tarkastuksen mukaan perheitä ei tueta riittävästi lastensuojelun eri vaiheissa. Avohuollossa tuen kohteena nähdään koko perhe, mutta lastensuojelun työntekijöiden ajan puute estää perheen kokonaisvaltaisen tukemisen.

Sosiaali- ja terveysministeriön selvitysryhmä esitti vuonna 2013, että työntekijöiden osaamista on vahvistettava ja työntekijäresursseja on lisättävä välittömästi, mutta asiakasmäärämitoitusten antamisen pohjaksi tarvitaan kokemukseen perustuvaa tietoa erilaisten työn organisointitapojen vaikutuksista työmäärään.

Juvosen mielestä lastensuojelun resursseja on lisättävä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)