Verkkouutiset

Puolustusministeri Niinistö nimityskiistasta Ylellä: En ymmärrä kalabaliikkia

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan asian jättäminen pöydälle valtioneuvoston istunnossa on tavanomaista toimintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pyysi puolustusministeriön kansliapäällikön nimityksen jättämistä pöydälle valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että puolustusministeri Jussi Niinistö on nostamassa tehtävään ministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön, Jukka Juustin, jolloin nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty joutuisi luopumaan tehtävästä. Kokoomuksen piirissä on ihmetelty Niinistön halua vaihtaa kansliapäällikkö.

Jussi Niinistö ei ymmärrä, miksi asiasta on tehty kohu.

– En oikein ymmärrä miten tässä näin suurta kalabaliikkia on saatu aikaan, Niinistö kommentoi Ylen Ykkösaamussa perjantaina.

– En itse oikein ymmärrä, että miten suuren kohun voi saada tällaisesta asia, kun on kyse määräaikaisesta virasta, joka päättyy ja siihen valitaan sitten joku toinen henkilö, Niinistö totesi.

Kansliapäälliköiden virat ovat nykyisin määräaikaisia ja kestävät viisi vuotta. Kansliapäälliköiden nimityksen esittelee vastaava ministeri ja valtioneuvosto nimittää kansliapäälliköt.

Kun Alexander Stubb pyysi nimitysasian jättämistä pöydälle, se siirtyy käsiteltäväksi seuraavaan kokoukseen.

– Se on ihan normaalia valtioneuvoston toimintaa, että ministeri halutessaan saada lisätietoja tai lisää aikaa tutustua papereihin, hän tekee näin. Se on Stubbin ja kokoomuksen oikeus, ja uskon, että kun he tutustuvat papereihin, he ymmärtävät myös ratkaisun perusteet, Jussi Niinistö sanoi.

Hän sanoi toivovansa, että ratkaisu asiassa saavutetaan ensi viikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)