Verkkouutiset

Neuvottelujärjestö syyttää: Rauma painosti henkilöstönsä pakkovapaille

Rauman kaupunki painosti henkilöstönsä palkattomille pakkovapaille uhkaamalla pitkillä lomautuksilla, sanoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n puheenjohtajan Olli Luukkainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hänen mielestään yt-menettelylle Raumalla ei ollut todellista perustaa eikä tarvetta, vaikka sitä perusteltiin tuotannollisin ja taloudellisin syin.

– Ennakkotiedot Rauman vuoden 2016 tilinpäätöksestä osoittavat 8,3 miljoonan euron ylijäämää, mikä on 12,4 miljoonaa euroa budjetoitua parempi. Lomautuksilla ja pakkovapailla kaupunki keräsi 1,9 miljoonaa euroa ja kiittää nyt henkilöstöään ”vastuullisesta toiminnasta”, kun se oli poissa työstä lomautusuhkausten pelottamina, Olli Luukkainen hämmästelee tiedotteessaan.

Hän huomauttaa, että kunnan tehtävänä on tuottaa kuntalaisille peruspalvelut, ei tehdä taloudellista voittoa eikä käyttää raumalaisten verorahoja esimerkiksi liike-elämää tukeviin investointeihin.

Luukkaisen mukaan myös puhe talkoovapaista on harhaanjohtavaa. Rauma vain välttelee vastuutaan työnantajana.

– Talkootyö ei kuulu kunnalliseen palvelussuhteeseen, eikä vapaa ollut vapaaehtoinen. Kaupungin palvelutasoa leikattiin perusteettomalla lomautusuhkalla ja henkilöstön palkkarahaa siirrettiin kaupungin budjetin ulkopuolisiin investointeihin.

Luukkaisen mukaan Rauman kaupunki on selitellyt vuoden 2016 tulostietoja parhain päin.

– Työntekijöiltä vaadittiin helmikuun loppuun 2016 mennessä sitovat ilmoitukset palkattomista vapaista. Niiden vaikutus talouteen oli kaupungin mukaan nähtävissä kuitenkin vasta vuoden lopulla. JUKO:n mielestä jo lomautuspäätöstä tehtäessä oli selvää, ettei lomautuksille eikä pakkovapaille ollut tarvetta.

Niin ikään Luukkainen hämmästelee muitakin Rauman kaupungin näkemyksiä.

– Se kertoo kiky-sopimuksen säästäneen sille 0,7 miljoonaa euroa jo 2016, vaikka sopimus tuli voimaan vasta helmikuun alusta 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)