Vihreä mediapersoona: Jussi Niinistö tuli bileisiin sinimustissa

Jukka Relander ei niele Timo Soinin vakuuttelua.

  • LKS 20140322 - LKS 20110207 Eduskuntavaaliehdokas Jukka Relander 7. helmikuuta 2011 tilaisuudessa, jossa  Helsingin Vihreät julkistivat eduskuntavaaliohjelmansa ja Relanderin ehdokkuuden. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Jukka Relander.

    ()

Vihreiden helsinkiläisvaltuutettu, kolumnisti Jukka Relander ei niele perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin vakuuttelua siitä, että puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) "ei ole fasisti".

Soini perusteli näkemystään sanomalla, että hän tuntee Niinistön pitkältä ajalta.

Relander kertoo myös tuntevansa Niinistön.

– Siksi merkitsen Soinin todistukseen pienen varauksen, muistellessani ainejärjestön bileitä, joihin Jussi ilmestyi kavereineen mustissa paidoissa ja sinisissä kravateissa, eli vuonna 1936 lakkautetun Sinimustat-järjestön asuissa, Relander kirjoittaa Facebookissa.

Verkkotietosanakirja Wikipedia luonnehtii Sinimustia näin: Sinimustat oli Suomessa 1930–1936 toiminut, aluksi Lapuan liikettä ja sittemmin Isänmaallista kansanliikettä myötäillyt oikeistoradikaali nuorisojärjestö.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.