Juha Sipilän päätös leviää maailmalla: Talo ei sittenkään turvapaikanhakjoille

Muun muassa Britannian yleisradio on jo ehtinyt uutisoimaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) päätöksestä.

  • LKS 20151220 Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä Helsingissä Kesärannassa Pääministerin haastattelutunti -ohjelman lähetyksessä sunnuntaina 20. joulukuuta 2015 STR / LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Juha Sipilä.

    ()

Pääministeri Juha Sipilän päätös olla antamatta kotitaloaan turvapaikanhakijoiden majoittamiseen leviää uutisissa maailmalla.

Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo Sipilän ”hyllyttäneen suunnitelman antaa kotinsa turvapaikanhakijaperheen käyttöön”.

Suomessakin laajasti uutisoidun päätöksen takana ovat medioiden mukaan ”turvallisuussyyt”. Sipilän kerrotaan sanoneen, että talosta on tullut ”liian julkinen”, jotta yksikään perhe voisi asua siellä.

Ilmeisesti turvallisuushuolien taustalla on mahdollisuus siitä, että turvapaikanhakijoiden majoittaminen pääministerin Kempeleen asunnolle voisi houkutella maahanmuuttovastaisia mielenosoittajia.

Juha Sipilä kertoi viime syksynä aikeistaan tarjota talonsa turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Elettä uutisoitiin näkyvästi maailmalla.

Sipilän mukaan päätös on yhä voimassa, jos turvallisuustilanne vain paranee.

BBC:n uutisessa kerrataan Sipilän talopäätöksen lisäksi Euroopan viime aikoina tiukentunutta turvapaikanhakijalinjaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.