Verkkouutiset

Juha Sipilä: Suomeen tulossa suhteessa lähes yhtä paljon turvapaikanhakijoita kuin Saksaan

Pääministeri Juha Sipilä sanoo Euroopan pakolaistilanteen olevan hyvin vakava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Euroopan unionissa on tällä hetkellä meneillään paljon asioita ja on erittäin hyödyllistä käydä myös kahdenvälistä Juha Sipilä ja Angela Merkel -vuoropuhelua, pääministeri Juha Sipilä totesi tiedotustilaisuudessa Berliinissä.

Juha Sipilä tapasi Saksan liittokansleri Angela Merkelin. Keskustelujen aiheena olivat muun muassa Suomen ja Saksan suhteet ja Euroopan pakolaistilanne. Sitä Sipilä kuvasi hyvin vakavaksi.

– Saksa on osoittanut solidaarisuutta, vastuullisuutta ja johtajuutta näissä vaikeissa olosuhteissa ja kiitän siitä.

Sipilä totesi ongelman pahentuneen myös Suomessa. Hän siteerasi tuoreimpia lukuja, joiden mukaan Suomeen on tullut yli 12 000 turvapaikanhakijaa tämän vuoden aikana.

– Viime viikolla vastaanotimme 3 000. Jos Suomen ja Saksan määriä verrataan, on arviomme, että meille tulee väkilukuun suhteutettuna lähes yhtä paljon turvapaikanhakijoita kuin Saksaan, pääministeri sanoi.

Sipilä korosti Suomen hyväksyvän komission ehdotuksen 120 000 EU-alueella olevan turvapaikanhakijan kiintiöjaosta jäsenvaltioiden kesken.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)