Verkkouutiset

”Jos ihminen ei uskalla mennä lenkille, niin se on vakavasti otettava asia”

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja Vapo Oy:n sidosryhmäjohtaja Janne Sankelo on tyytyväinen EU:n ja Turkin suunnitelmaan rajoittaa Turkin kautta Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Nyt tehdyillä järjestelyillä päätöksiä turvapaikan myöntämisestä voidaan tehdä jo ennen unionin alueelle saapumista. On perusteltua, että Suomi on mukana rahoituksessa, koska massiivinen kansainvaellus on saatava hallintaan”, Janne Sankelo sanoo.

Sankelo puhui maanantaina kokoomuksen maahanmuuttokiertueella Kajaanissa. Hänen mukaansa aidoista avuntarvitsijoista on pidettävä huolta.

”Suomeen on tänä vuonna saapunut 30 000 turvapaikanhakijaa. Mikäli sama tahti jatkuu, Suomen kestokyvyn raja tulee vastaan vuodessa.”

Sankelon mielestä hallitus on tehnyt olosuhteet huomioon ottaen ripeitä päätöksiä turvapaikanhakuprosessien nopeuttamiseksi. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on hänen mukaansa ollut tilanteen tasalla.

Sankelo korostaa, että myös paluuliikenteen Suomesta vastaanottaviin maihin on toimittava.

”Jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneelle jää jonkinlainen vippaskonsti jäädä edelleen maahan, koko systeemin uskottavuus on vaakalaudalla”, Sankelo toteaa.

Hyviä käytäntöjä on hänen mukaansa esimerkiksi Kauhavan vastaanottokeskuksessa, jossa ”väkeä ei jätetä makaamaan”.

”Maan tavat tehdään selväksi, lapsille pidetään koulua ja alueella toimii myös omia yrityksiä. Kuri, järjestys ja päivärutiinit tuovat turvaa kaikille”, Sankelo sanoo.

Sankelon mukaan on kuitenkin realismia todeta, että turvattomuuden tunne on lisääntynyt monilla niistä alueista, joihin vastaanottokeskuksia on perustettu.

”Jos ihmiset sanovat, että he eivät enää uskalla mennä lenkille, niin se on vakavasti otettava asia. Suomi on pidettävä turvallisena maana. Hakijat ovat tietoisesti hakeneet kohdemaakseen Suomen. Silloin pitää tietää, että nyt mennään suomalaisten nuottien mukaan.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)