Verkkouutiset

Joululahjapaperit eivät sovi paperinkeräykseen vaan kuuluvat jätteisiin

Kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys muistuttaa joululahjojen käärepapereiden oikeanlaisesta kierrättämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Parhaiten käytetty joulupaperi sopii lajiteltavaksi energiajätteeseen. Ellei se jostain syystä ole mahdollista, lahjojen sekä kukkien käärepaperit voi lajitella sekajätteeseen. Sama periaate koskee lahjapaketeissa käytettyjä lahjanaruja.

Joulupaperi ei sovi kotikeräyspaperin joukkoon lehtien ja mainosten sekaan eikä myöskään keräyskartonkiastiaan. Tämä johtuu lahjapaperin voimakkaasta pintavärjäyksestä sekä runsaasta teippisitkosta ja muista epäpuhtauksista, koska niiden takia se ei ole enää kiertokuiduksi soveltuvaa raaka-ainetta.

Talteen kerättyä kotikeräyspaperia hyödynnetään uuden sanomalehti- ja luettelopaperin raaka-aineena sekä pehmopaperiteollisuudessa.

Kaikkea joululahjapaperia ei Paperinkeräyksen mukaan edes kannata lajitella jätteiden joukkoon. Hyväkuntoiset joulupaperit kannattaa säilyttää ja käyttää uudelleen tai tehdä niistä kierrätystavaroita tai joulukoristeita seuraavaa vuotta varten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)