8000 osoitti mieltään leikkauksia vastaan Helsingissä

Helsingissä marssittiin lauantaina hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan.

  • LKS 20160312 Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan mielenosoitus Helsingissä 12. maaliskuuta 2016. Kansanliike vastustaa hallituksen yhteiskunnan köyhimpiin kohdistuvaa kurjistamis- ja leikkauspolitiikkaa ja etsiä sille vaihtoehtoja.

    Helsingissä järjestettiin lauantaina suurmielenosoitus.

    ()

Helsingissä järjestettiin lauantaina suurmielenosoitus hallituksen politiikkaa vastaan. Kulkue marssi iltapäivällä Senaatintorilta Hakaniemeen.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoittajia kertyi paikalle enimmillään 8000. Aurinkoinen sää lienee toiminut innoittajana, sillä alkuperäinen osallistuja-arvio oli 5000‒6000. Marssijono oli pisimmillään kilometrin mittainen.

Mielenosoituksen järjesti Joukkovoima-niminen kansanliike. Yhteisö kertoo internetsivuillaan vastustavansa hallituksen leikkauspolitiikkaa ja etsivänsä sille vaihtoehtoja.

Yhteisö oli valmiiksi jakanut marssikulkueen eri ihmisryhmiä edustaviin blokkeihin. Kulkueessa marssi muun muassa vammaisten, työläisten, feministien, eläkeläisten ja opiskelijoiden blokit.

Joukkovoima-kansanliike ohjeisti mielenosoittajia, että mielenosoitus on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja että puoluetunnukset eivät ole sallittuja.

Mielenosoitus keräsi runsaasti näkyvyyttä lauantain aikana myös sosiaalisessa mediassa.

Edellinen vastaava mielenosoitus järjestettiin elokuussa 2015. Tuolloin mielenosoittajia kerääntyi Helsingin keskustaan arviolta 12 000.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.