Verkkouutiset

Kokoomus vaatii mahdollisten veronkevennysten suuntaamista kaikille

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja on huolissaan keskiluokasta, jonka ansiotulojen verotus on liian kireää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan työn verotusta on tarpeen keventää kaikissa tuloluokissa, ei vain ylimmissä.

– Kokoomukselle on selvää, että jos mahdollisista veronkevennyksistä sovitaan hallituksen budjettiriihen yhteydessä, niin veronkevennysten on koskettava kaikkia palkansaajia, Jokinen sanoo.

Kokoomuksen tavoitteena on keventää ansiotuloverotusta kaikilla tulotasoilla.

– Kireä työn verotuksemme syö rankasti jokaisen suomalaisen ostovoimaa ja heikentää työnteon kannustimia.

Jokinen muistuttaa, että hallitus on sitoutunut hallitusohjelmassa siihen, että kokonaisveroaste ei nouse eikä kenenkään palkkaverotus kiristy hallituskaudella. Hallitus on myös kompensoinut kilpailukykysopimuksen aiheuttamia tulonmenetyksiä palkansaajille veronkevennyksin tänä vuonna.

– Erityisen huolissani olen keskiluokasta. Meillä Suomessa ansiotulojen verotus nousee jyrkästi jo keskituloisen palkansaajan kohdalla, ja puhumme aivan liian vähän korkean ja nopeasti kiristyvän työn verotuksen haitoista. Kokoomus kannattaa verotusta maksukyvyn mukaan, mutta emme voi sulkea silmiämme kireän progression haitallisilta vaikutuksilta, Jokinen sanoo.

Jos ylityötunneista tai palkankorotuksista ei jää tarpeeksi lisätuloa käteen, kannustimet opiskella, tehdä työtä tai yrittää heikkenevät.

Jokinen toteaa Kokoomuksen pitkäaikaisena linjana olleen verotuksen painopisteen siirtäminen työn ja yrittäjyyden verotuksesta kulutus- ja haittaveroihin, joiden on todettu olevan vähemmän haitallisia veroja talouskasvulle ja työnteon kannustavuudelle.

Jokisen mukaan työn verotukseen tehtävät kevennykset ovat järkevää rakennepolitiikkaa myös noususuhdanteessa, kun hallitus haluaa saavuttaa työllisyystavoitteensa.

– Kokoomuksen näkökulmasta työn tekemisen, eteenpäin pyrkimisen, ahkeruuden ja oman osaamisen kehittämisen tulee olla aina henkilölle itselleen kannattavaa. Ansiotuloverotuksessa pitäisikin pyrkiä siihen, että jokaisella tulotasolla ansaitusta lisäeurosta vähintään puolet jäisi työntekijälle itselleen. Tämä olisi sekä oikeudenmukaista että järkevää veropolitiikkaa, jolla vahvistettaisiin kasvua ja työllisyyttä, Jokinen linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)