Verkkouutiset

Puolustusministeri Jussi Niinistö: Asevelvollisiin kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota

Puolustusvoimat on aloittanut valtioneuvoston puolustusselonteon toimeenpanon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (uv.) kertoo blogissaan puolustusvoimien ryhtyvän panemaan toimeen valtioneuvoston puolustusselontekoa. Tavoitteena on kansallisen puolustuskyvyn vahvistaminen ja kansainvälisen puolustusyhteistyön tiivistäminen.

Ministerin mukaan puolustuksen kehittämisen painopisteet ovat kaikkien puolustushaarojen valmius, käytöstä poistuvien suorituskykyjen korvaaminen ja tiedustelu, kyberpuolustus ja kaukovaikuttaminen.

– Voi sanoa, että tällä vaalikaudella on menty valmius edellä. Puolustusvoimien toimintaedellytyksiä hallituskauden aikana on parannettu useilla jo hyväksytyillä tai parhaillaan valmistelussa olevilla lainsäädäntöhankkeilla, Jussi Niinistö kirjoittaa.

Hän nostaa esiin myös asevelvollisuuden ja asevelvollisten koulutuksen kehittämisen.

– Asevelvollisiin on muutenkin kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota. Puolustusvoimien on tavoitettava asevelvolliset tehokkaammin jo ennen kutsuntoja ja varusmiespalveluksen aloittamista. Nykyaikaisten opetusmenetelmien käyttöä varusmiespalveluksessa laajennetaan. Päivärahojen taso suhteessa elinkustannusindeksiin ylläpidetään, puolustusministeri listaa.

Niinistön mukaan myös vapaaehtoista maanpuolustustyötä kehitetään. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen asemaa sotilaallisessa maanpuolustuksessa aiotaan selvittää.

– Selvitystyössä kuullaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoita. Syksyn kuluessa olemme tässä asiassa viisaampia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)