"Venäjän sotilaallinen kyky ja sen Ukrainassa käyttämät menetelmät korostavat valmiuden merkitystä"

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan Suomen on kiinnitettävä huomiota puolustuksemme toimintavalmiuteen.

  • LKS 20160206 Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 216. valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä 18. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Puolustusministeri Jussi Niinistö.

    ()

– Venäjän kasvava sotilaallinen kyky ja sen Ukrainassa käyttämät menetelmät korostavat korkean sotilaallisen valmiuden merkitystä. Tähän kehitykseen on meidänkin kyettävä vastaamaan, Jussi Niinistö sanoi lauantaina Maanpuolustuskorkeakoulussa Helsingissä.

Hän totesi, että asevelvollisuuteen perustuvassa järjestelmässämme avaintekijöitä ovat reservi, sen osaaminen ja käyttöön saannin nopeus.

Niinistön mukaan asevelvollisuuslakia ollaankin muuttamassa siten, että jatkossa reserviläiset voitaisiin joustavassa valmiudenkohottamistarkoituksessa käskeä kertausharjoituksiin ilman nykyistä kolmen kuukauden valmistautumisaikaa.

– Samassa yhteydessä on tarkoitus myös kaksinkertaistaa nykyiset kertausharjoitusten 40:n, 75:n ja sadan vuorokauden enimmäismäärät, puolustusministeri kertoi.

Näihin enimmäismääriin ei kuitenkaan laskettaisi valmiudenkohottamistarkoituksessa kertyviä harjoitusvuorokausia.

– Asevelvollisuuslakiin tehtävät muutokset parantavat puolustusvoimien mahdollisuuksia reagoida turvallisuusympäristön nopeisiin muutoksiin ilman, että jouduttaisiin turvautumaan poikkeusolojen lainsäädäntöön, Niinistö sanoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.