Maahanmuuttajien kotouttamiseen ehdotetaan kolmikantaista Ruotsin mallia – tukea työpaikoille

Julkisen alan ammattiliitot vaativat lisää resursseja osaamisen kartoitukseen ja työyhteisöjen valmennukseen maahanmuuttajien kotouttamisessa.

  • LKS 20151112 Afganistanista Euroopan halki Ruotsiin kulkenut Taj Mohammad (toinen oik.) ja hänen ystävänsä Qasam Masomi (vas.), Sayed Arshad (2:n vas.) ja Rais Dawodzai Etelä-Ruotsissa Malmön keskusrautatieasemalla 12. marraskuuta 2015 aamupäivällä. Taj Mohammad aikoo hakea turvapaikkaa Ruotsista. LEHTIKUVA / MATIAS ÅBERG

    Afganistanilaisia turvapaikanhakijoita Malmön rautatieasemalla marraskuussa.

    ()

Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistyksen Fipsun mielestä maahanmuuttajien kotouttamisessa on lisättävä resursseja osaamisen kartoitukseen ja työyhteisöjen valmennukseen.

– Tarvitsemme joustavia, yksilöllisiä koulutus- ja työllistämispolkuja Ruotsin mallin mukaisesti, arvioi Fipsun puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotteessaan.

Ruotsin mallissa maahanmuuttajien kokemus, taidot ja työmotivaatio arvioidaan mahdollisimman pian, koulutukseen sekä opiskeluun tarjotaan ohjausta ja kielikoulutusta yhdistetään työntekoon.

Malli on Fipsun mukaan rakennettu kolmikantaisesti työmarkkinajärjestöjen ja Ruotsin hallituksen yhteistyönä. Työpaikoille tarjotaan tukea maahanmuuttajan ohjaamiseen, ja kielenopetus alkaa jo vastaanottokeskuksessa.

Kotouttamisen on Elorannan mukaan oltava kaksisuuntaista. Se on kohdistettava myös työyhteisöihin eikä vain maahanmuuttajiin.

– Työyhteisöjen monikulttuurisuutta tulee vahvistaa. Työpaikat, joihin maahanmuuttajat sijoittuvat, tarvitsevat tukea ja ohjausta, ja niiden esimiehet valmennusta vastaanottaa maahanmuuttaja uutena työtekijänä sekä ohjata omaa työyhteisöään, Eloranta toteaa.

Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden osaamisen kartoitukseen tarvitaan hänen mukaansa nyt lisää resursseja, ja kartoitus on tehtävä nopeasti.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.