Verkkouutiset

IS: Sote-jätit eivät verokikkaile

Kolme suurta terveysyritystä maksavat veroja Suomeen, Attendo jopa merkittävästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sote-uudistuksen yhteydessä on esitetty uhkakuvana, että ulkomaisessa omistuksessa olevat terveysyritykset siirtävät voittoja Suomesta verottajan ulottumattomiin.

Mehiläistä, Terveystaloa ja Attendoa arvosteltiin eräitä vuosia sitten asiasta ja siitä, etteivät ne maksaneet yhteisöveroja. Ilta-Sanomien selvityksen mukaan tilanne on muuttunut, eivätkä yhtiöt tee aggressiivista verosuunnittelua.

Mehiläisen talous- ja rahoitusjohtaja Herkko Soininen sanoo IS:lle, että ”saimme aikoinaan niin pahasti nenillemme, että olemme nykyisin hyvin tarkkoja verotukseen liittyvissä järjestelyissä”. Mehiläinen maksaa nyt yhteisöveroja IS:n mukaan enemmän kuin suuri osa kilpailijoistaan.

Terveystalo on tehnyt voittoa vasta viime vuosina. Aiempien vuosien reippaasti miinusmerkkiset tulokset ovat vähentäneet yhteisöveron määrää. Toimitusjohtaja Yrjö Närhisen mukaan aiempi arvostelu oli aiheetonta: yhtiö ei todellisuudessa koskaan maksanut ulkomaille korkoja, osinkoja tai konserniavustuksia.

Attendo maksaa nykyisin Suomessa enemmän yhteisöveroja kuin yksikään muu alan yritys. Viime vuonna yhtiö maksoi yhteisöveroja lähes 10 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)