Verkkouutiset

”Ruokakassi Unkarissa 25 euroa, Suomessa 75 euroa”

Kansanedustaja ruotii ruoan hintaa eri Euroopan maissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Kiertelin lähes kolme viikkoa pitkin Etelä-Eurooppaa. Tulin Suomeen alkuviikosta ja ostin parin päivän ruokakassin perheelle. Hinta 75 euroa. Laskin, että sain samanlaiset ruokatavarat plus vielä viinit Italiasta 40 eurolla. Unkarissa sama ruokakassi maksoi 25 euroa”, Harri Jaskari kirjoittaa kesäviestissään.

Jaskari kertoo maininneensa hintaerosta Facebookissa ja saaneensa joiltakin suomalaisilta mielenkiintoisia vastauksia.

”Olet urputtaja! Painu sinne Unkariin takaisin! Katso näiden maiden sosiaaliturvaa! Katso unkarilaisten eläkettä! Sinulla on kallis maku – osta halvempia tuotteita! Hyvinvointi maksaa! Kokoomus vetää välistä”, Jaskari listaa päivityksensä saamia kommentteja.

Jaskarin mukaan Suomessa tuhlataan energiaa toisten kritisointiin sen sijaan, että etsittäisiin ratkaisuja.

Hän muistuttaa, että liha maksaa Suomessa 12 prosenttia enemmän kuin EU:ssa keskimäärin, vaikka tuottajahinnat ovatkin keskimääräistä matalampia.

Lisäksi leipä on kallista, koska sitä ei nautita tuoreena kuten Keski-Euroopassa, vaan pakataan ja kuskataan.

”Kalan, hedelmien, perunan ja vihannesten hintataso on noin 15 prosenttia yli EU:n keskiarvon. Myös maidon, kananmunien ja juuston hinnoissa Suomi sijoittuu yläpäähän.”

Jaskari toteaa, että vaikka Suomen palkkataso ja korkeat tuotantokustannukset vaikuttavatkin hintoihin, ei silti voi välttyä ajatukselta siitä, etteikö kovempi kilpailu voisi tehdä hyvää elintarvikkeiden hinnoille.

”Samoin uskon, että me olemme menneet aivan liian pitkälle kaikissa sääntelyissä. Byrokratia maksaa huimasti.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)