Verkkouutiset

Useat ympäristö- ja puoluejärjestöt: Fennovoiman hanke jätettävä historiaan

Useat ympäristö- ja puoluejärjestöt ovat jättäneet elinkeinoministeri Olli Rehnille (kesk.) yhteisen kannanoton, jossa vaaditaan Fennovoiman voimalahankkeen hylkäämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hankkeen ei katsota olevan yhteiskunnan kokonaisedun mukainen.

– Sen sijaan ongelmallinen hanke on asettanut Suomen energiapoliittisen päätöksenteon arveluttavaan valoon. Fennovoiman menettely rakentamislupaa haettaessa sekä yhtiölle hakemuksen täydentämiseen ja kotimaisen omistuspohjan paikkaamiseen myönnetty lisäaika koettelevat kansalaisten luottamusta oikeudenmukaiseen ja yhteistä etua ajavaan poliittiseen päätöksentekoon.

Järjestöt korostavat, että valtiolla on vastuu maamme energiapolitiikan kauaskantoisista ratkaisuista, myös Fennovoiman hankkeesta ja sen hylkäämisestä.

Järjestöjen mielestä Fennovoiman sijasta valtion pitää keskittyä uudistamaan suomalaista energiapolitiikkaa siten, että se kannustaa uusiutuvan energian investointeihin, parantaa vaihtotasetta ja omavaraisuutta, työllistää ja hyödyttää aidosti kotimaisia toimijoita.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Keskustanuoret, Vasemmistoliitto, Vasemmistonuoret, Vihreät, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto, Pro Hanhikivi, Greenpeace, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Naiset Rauhan Puolesta, Naiset Atomivoimaa Vastaan ja Suomen Luonnonsuojeluliitto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)