Verkkouutiset

Jari Lindström: Rasismia, vihapuhetta ja syrjintää ei hyväksytä

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) on huolissaan eriarvoisuuden lisääntymisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Uskon siihen, että ihmisiä tulee kohdella oikeudenmukaisesti ja kaikkien ihmisarvoa kunnioittaen. On kiinnitettävä huomiota siihen, että kaikilla ihmisillä ja ryhmillä on mahdollisuus osallisuuteen yhteiskunnassa, Jari Lindström sanoi torstaina perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmisteluseminaarissa Helsingissä.

– Syrjäytymistä vastaan on tehtävä työtä. Syrjäytynyt nuori on paitsi miljoonakustannus yhteiskunnalle myös inhimilliseltä kannalta suuri tappio, ministeri.

– Rasismi, vihapuhe ja syrjintä eivät ole hyväksyttäviä ja hallitus antaa tästä selkeän signaalin, Lindström korosti.

Hän kuitenkin totesi, että perus- ja ihmisoikeuksien asema on pitkällä aikavälillä vahvistunut.

– Suomalainen demokratia saa kansainvälisissä vertailuissa hyvät arviot. Tämä ei tarkoita, etteikö meillä olisi vielä kehitettävää, ministeri sanoi.

Lindström kiinnitti huomiota myös lasten asemaan.

– Suomeen on tullut paljon maahanmuuttajalapsia. Meidän on pidettävä huolta koulujemme työskentelyilmapiiristä. Koulukiusaaminen on puhuttanut viime vuosina, sen kohteeksi voi joutua kuka tahansa etnisestä taustasta riippumatta. Meidän on saatava nollatoleranssi koulukiusaamisen ja myös työpaikkakiusaamisen suhteen.

Perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelee oikeusministeriön vetämä valtioneuvoston verkosto. Ohjelman on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)