Verkkouutiset

”Tämä on nyt täysin hänen käsissään” – Jan Vapaavuoren päätös asettaa seuraavat askelmerkit

Helsingin Kokoomus nimeää pormestariehdokkaan tai ehdokkaita helmikuun puolivälissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Kokoomuksessa odotellaan Euroopan investointipankin varapääjohtajan Jan Vapaavuoren päätöstä, lähteekö hän ehdolle kuntavaaleihin ja tavoittelemaan pormestarin tehtävää. Helsingin Kokoomuksen piirihallitus päätti maanantai-iltana ylimääräisen piirikokouksen järjestämisestä 16. helmikuuta. Kokouksessa on tarkoitus nimetä Helsingin pormestariehdokas tai ehdokkaita.

– Jan Vapaavuoren vastauksen perusteella piirihallitus tekee esityksen piirikokoukselle, miten edetä, Helsingin Kokoomuksen puheenjohtaja Pekka Majuri kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Majuri korostaa haluavansa pitää tilanteen demokraattisesti auki sen suhteen, nimetäänkö helmikuun kokouksessa yksi vai useampi pormestariehdokas.

– Ylimääräinen piirikokous päättää tästä. Siihen mennessä tiedämme, mikä on Jan Vapaavuoren vastaus.

Vapaavuori on ilmoittanut kertovansa aikeistaan helmikuun puoliväliin mennessä.

Majuri ei halua lähteä arvuuttelemaan Vapaavuoren päätöstä suuntaan taikka toiseen. Hän toteaa Vapaavuoren ilmaiseen viime aikoina hyvin selkeästi puntarointiaan kahden kiinnostavan tehtävän välillä Helsingissä ja Luxemburgissa.

– Nyt hän käy asiasta varmasti hyvin perusteellista harkintaa. Hän tuntee poliittisen kentän ja tilanteen oikein hyvin ja osaa ottaa varmasti huomioon kaikki ne tekijät, jotka tähän vaikuttavat, Majuri arvioi.

– Haluan antaa hänelle sataprosenttisen rauhan päättää tästä ja ilmaista päätöksensä sitten parhaaksi katsomallaan tavalla. Tämä on nyt täysin hänen käsissään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)